Gemeente Noordenveld

Laadpaal aanvragen?

Woont u in Noordenveld en heeft u een elektrische auto, maar nog geen laadpaal in de directe omgeving? Vraag nu een laadpaal aan en laat deze kosteloos plaatsen.

Laadpaal aanvragen

Over ons

Concessie openbare laadinfrastructuur provincies Groningen en Drenthe

Deze website is bedoeld voor particuliere of bedrijfsmatige aanvragen voor de plaatsing van openbare laadpalen in één van de deelnemende gemeenten aan de “Concessie openbare laadinfrastructuur provincies Groningen en Drenthe”, te weten:

- Emmen
- Coevorden
- Borger-Odoorn
- Aa en Hunze
- Noordenveld
- Tynaarlo
- Assen
- Hoogeveen
- De Wolden
- Meppel
- Westerveld
- Midden-Drenthe
- Groningen
- Westerkwartier
- ’t Hogeland
- Veendam
- Pekela
- Midden-Groningen
- Stadskanaal
- Westerwolde
- Oldambt

De provincie Drenthe is door de deelnemende gemeenten gemachtigd de aanbesteding voor publieke laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen uit te voeren. De Provincie Drenthe werkt op deze manier samen met de deelnemende Groningse en Drentse gemeenten aan een dekkend en toekomstbestendig netwerk van openbare laadpalen.

Elektrisch vervoer

Als bijlage bij het Klimaatakkoord is de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) opgenomen om de uitrol van laadinfrastructuur te versnellen. Elektrische voertuigen bieden vele voordelen, omdat ze schoner en stiller zijn en minder CO2-uitstoot uitstoten. Het regeringsbeleid stelt daarom dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s emissievrij dienen te zijn. Daarnaast worden elektrische voertuigen steeds diverser en steeds aantrekkelijker voor een groter publiek. Dit komt onder andere door het vergroten van de actieradius, een groter aanbod aan verschillende merken en modellen (waaronder occasions), en een betere betaalbaarheid voor steeds meer mensen.