Gemeente Noord-Beveland

Laadpaal aanvragen?

Woont u in Noord-Beveland en heeft u een elektrische auto, maar nog geen laadpaal in de directe omgeving? Vraag nu een laadpaal aan en laat deze kosteloos plaatsen.

Laadpaal aanvragen

Hoe werkt het?

Een aanvraag voor een openbare laadpaal doen

Via het aanvraagformulier kunt u een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in de buurt van uw woon- of werkadres. U kunt een aanvraag doen wanneer u (binnenkort) in het bezit bent van een elektrische auto, maar geen mogelijkheid heeft om te laden op eigen (bedrijfs)terrein. Een openbare laadpaal is door iedere EV-rijder te gebruiken en wordt dus niet specifiek voor u als aanvrager gereserveerd. Indien de laaddruk te hoog is kan een tweede paal bijgeplaatst worden.

Voor het aanvragen van een laadpaal gelden bepaalde voorwaarden. Het gemeentelijk beleid met betrekking tot laadinfrastructuur is te vinden op: https://www.noord-beveland.nl/beleidsnotas. De voorwaarden waaraan u in uw gemeente moet voldoen vindt u terug op: https://www.gemeentelink.nl/gemeente/noord-beveland/laadpaal-plaatsen/. Algemene informatie over laadpalen en elektrisch vervoer vindt u terug op: https://www.noord-beveland.nl/gemeentelijk-klimaatbeleid-2016-2020

U kunt geen openbare laadpaal aanvragen wanneer u over een eigen parkeermogelijkheid beschikt. Wanneer u bijvoorbeeld een eigen oprit heeft of een parkeerplaats in de parkeervoorziening van het VvE complex, wordt u geacht zelf een laadpunt te realiseren.

Het aanvraagproces en communicatie

Bij het invullen van het aanvraagformulier kiest u een van de laadpaalexploitanten waar de gemeente een overeenkomst mee heeft gesloten. Uw aanvraag komt dan terecht bij de desbetreffende laadpaalexploitant.

De laadpaalexploitant behandelt alle aanvragen en is verantwoordelijk voor de plaatsing en exploitatie van de openbare laadpalen in uw gemeente.

Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u een bevestigingsmail. Uw aanvraag wordt vervolgens gecontroleerd op compleetheid en of de aanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden. Indien uw aanvraag niet volledig is of als uw aanvraag niet aan de gestelde voorwaarden voldoet, ontvangt u hierover een bericht.

Na goedkeuring van de aanvraag zoekt de laadpaalexploitant in samenspraak met de gemeente in de directe omgeving van uw aanvraagadres naar een geschikte locatie voor de laadpaal.

Indien de aanvraag en het locatievoorstel worden goedgekeurd, vindt na een aantal stappen (nemen en publiceren van het verkeersbesluit, aanvragen en realiseren van de netaansluiting) de uiteindelijke realisatie plaats. U ontvangt tussentijds bericht wanneer uw aanvraag zich in een nieuwe stap bevindt en wat de verwachte procesduur is.

Zodra de laadpaal geplaatst is, ontvangt u een laatste bericht. U kunt vanaf dat moment gebruik maken van de laadpaal.

Het totale proces van aanvraag tot plaatsing neemt ongeveer vier maanden in beslag.